"Nejprve jsme loupali kořenovou zeleninu, o víkendu jsme chystali cibulové základy a zásmažku. Od pondělí krájíme maso. Pro začátek jsme ho nakoupili 11 metráků, kromě hovězího a vepřového také pštrosí, klokaní a pět druhů zvěřiny. Zpracovali jsme 600 kilogramů cibule a metrák česneku. Loni nám chyběla mletá paprika, tentokrát jsme si jí předem zajistili 70 kilo," uvedl šéfkuchař Petr Zahradníček.
Při vaření na letním stadionu se budou střídat dvě desítky kuchařů. "Denně budeme spát nejvýše pět hodin. Do soboty musíme vydržet," řekl jeden z kuchařů Ivo Petrnek.
Připravovat se budou také bezmasé guláše, například fazolový, chilli guláš ze sóji, řáholecký bramborový s hříbky či zeleninový s brokolicí. Součástí festivalu je soutěž o nejlepší guláš, které se mohou zúčastnit amatérští i profesionální kuchaři. Vítěz bude znám v sobotu večer, kdy se bude konat i soutěž o největšího jedlíka guláše.
Gulášfest nabídne návštěvníkům kromě jídla i zábavu, vystoupí například kapely Tatabojs, Suppport Lesbiens či Sunshine.
zdroj: ČTK